יום שני, 28 במרץ 2016

פרוייקט משלוחי המנות שלי- חלק א'

השנה החלטתי שאני לוקחת על עצמי "פרוייקט משלוחי מנות". בכל שנה אנחנו עושים משלוחי מנות לכל הקרובים לנו, חברים משפחה וכו. תמיד היינו הולכים לסופר קונים מליון ממתקים ושוקולדים ואורזים את הכל לבד. אבל השנה החלטתי שמשלוחי המנות שלנו הולכים להיות 100% תוצרת בית.אז בסוף השבוע שלפני פורים נכנסתי לטראנס אפייה ואפיתי אלפחורסים בשני מילויים, נשיקות מרנג ומרנג בצורת ורדים, גריסיני טבעוני ועוד מלא דברים. בכל פעם אפרסם כמה מתכונים מכלל משלוחי המנות.

אחד האתגרים שהיו בהכנת משלוחי המנות היה שאחד היה בנוסף להיות 100% תוצרת בית גם 100% טבעוני.

עוגיות שוקולד טבעוניות-
מבוסס על מתכון של נועם מהבלוג "פצפוצים"

260 גרם קמח רגיל [2 כוסות פחות כף אחת]
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
100 גרם פצפוצי שוקולד מריר
50 גרם שוקולד מריר 85- 70% קצוץ
80 גרם סוכר לבן
80 גרם סוכר חום, בהיר או כהה
115 גרם שמן [1/2 כוס + כף אחת]
60 מ"ל מים [1/4 כוס]
1 כף תמצית וניל
להכנת העוגיות:

בקערה בינונית, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח. הוסיפו את הפצפוצים וערבבו גם אותם.

בקערה גדולה, טרפו את שני הסוכרים, השמן, המים והווניל בערך 2- 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

הוסיפו את התערובת היבשה (קמח-פצפוצים) לתערובת הסוכר, וערבבו עם מרית או כף עץ רק עד שהתערובת אחידה ואין יותר חלקים יבשים של קמח. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 12-24 שעות.

כשאתם מוכנים לאפות את העוגיות, חממו את התנור ל-180 מעלות, ורפדו שני מגשי אפייה בנייר אפייה.אפו בערך 12-15 דקות. את מה שלא מחסלים שומרים בקופסא אטומה.

חלות:
500 גרם קמח
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח דק
1 כוס מים
1 כף שמרים יבשים
לציפוי ולהברשה לפני אפייה:
חלמון מהול בכף מים
גרעיני פשתן
שומשום
הכנה:
מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים עד לקבלת בצק אחיד. לשים טוב טוב 12-10 דק. מכסים ומתפיחים בערך שעתיים או עד שזה מכפיל את נפחו.

מחלקים לכמות החלות שרוצים (לי יצא 3 בינוניות) מכסים ונותנים לזה מנוחה של עוד 40 דק.

מחממים תנור ל180 מעלות. לפני האפייה מורחים בעזרת מברשת את החלמון על החלה ומפזרים את השומשום וגרעיני הפשתן. אופים 35-25 דק'.
אם רוצים לקבל חלה קצת יותר רכה מכסים אותה במגבת ברגע שהיא יוצאת מהתנור ונותנים לה להצטנן.

*לקבלת חלה טבעונית מחליפים את החלמון במעט מים או בתמצית תה כהה.

ריבתות- הכי פשוט הכי קלאסי והכי טעים

1 ק"ג תותים בשלים- אפשר גם כאלו שעברו הקפאה (בשלים, שעדיין טובים גם למאכל לא רקובים!!)
600 גרם סוכר
- הרעיון הכללי פשוט, על כל 1 ק"ג פרי 600 גרם סוכר
1 ליבת תפוח (עדיף ירוק)
1/2 לימון
מקל קינמון
5 ציפורן

הכנה:
מבשלים את הסוכר, התותים וליבת התפוח עד לרתיחה. מוסיפים את הציפורן והקינמון ומבשלים על אש קטנה עד לסמיגות הרצויה ( אני בישלתי בערך שעתיים).


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה