בעוד כשבוע נחזור כולנו (בצער רב אם שואלים אותי) לשגרה רגילה. התלמידים לבתי הספר, ההורים לעבודה ובעוד חודש יחזרו גם הסטודנטים למיניהם ללימודים. בתור תלמידה מהרגע שאני מגיעה לבית הספר הדבר היחיד שאני חושבת עליו בשעתיים הראשונות זה על מה שמחכה לי בתיק לארוחת עשר. האוכל הוא ללא ספק מרכיב חשוב (במקרה שלי אולי הכי חשוב) ביום לימודים. הוא תורם לריכוז, משפר את המצב רוח, כי תכלס אף פעם לא כייף לאכול סנדוויץ' עם קצת קוטג' כשלידך חבר שלך לוקח ביס מאיזה סנדוויץ' חביתה שנראה כאילו עמלו עליו שעות ורק בא לך לחטוף לו אותו מהיד ולקחת ביס. סנדוויצ'ים זה לא רק לתלמידים מבנינו זה גם להורים שהולכים לעבודה או סתם כשיוצאים מהבית ויודעים שעד שנחזור כבר נגווע ברעב ומה שיהיה בבית זה רק קצת אורז של סבתא שנשאר מיום שישי (אבל היום יום חמישי שיט!). בשביל להגיע לסנדוויץ' המושלם יש בעיניי כמה תנאי חובה:
1. הלחם- לחם מחיטה מלאה או שיפון יותר משביע והרבה יותר בריא מהלחם הלבן הפשוט וגם מעניק לסנדוויץ' תחושה וטעם הרבה יותר עשיר ומיוחד. ישנם אינספור סוגים של לחמים מקמחים שונים- חיטה מלאה, שיפון או כוסמין. ישנם לחמי שאור מעולים אבל חשוב לזכור שלא כל לחם חום הוא לחם בריא מקמחים טובים פשוט צריך לקרוא את רשימת המרכיבים ועשו לעצמכם טובה אם אתם לא מצליחים לבטא חצי מהמרכיבים וותרו על הלחם הזה ותקנו לחם שרשימת המרכיבים שלו קצת יותר פשוטה. ברור שתמיד אפשר להכין לחם בבית לרוב זה אפילו יותר טעים. אם אתם מטפחים בבית מחמצת הרווחתם ואם לא תמיד אפשר להתחיל או להכין גם לחם ללא מחמצת.
2. ממרחים- הממרח יכול להוות בסיס אך יכול להיות גם המרכז של הכריך. החל מגבינות (שהן הפופולריות ביותר) ועובר דרך הממרחים הסטנדרטים כמו חומוס, טחינה, פסטו עד לממרחים קצת יותר מתוחכמים כמו סלט טונה, סלט ביצים או ממרח פלפלים קלויים, עגבניות מיובשות, טפנד זיתים, גוואקמולי ועוד. כמובן שתמיד יש מקום לממרחים המתוקים שגם להם יש את הגרסה הבריאה במקום שוקולד אפשר טחינה ודבש או סילאן (לטבעונים שבינינו) או חמאת בוטנים ביתית עם דבש. מידי פעם אפשר להתפנק עם איזה סנדוויץ' נוטף נוטלה.
3. העיקר- לפעמים שאריות עוף או קציצות הם הדבר הכי טוב שתוכלו לעשות בשביל הסנדוויץ' שלכם. שתי פרוסות לחם שיפון עם טחינה, מלא פטרוזיליה, קצת בצל וכמה קציצות (עם או בלי רוטב זה כבר בחירה שלכם, בשבילי בוודאי שעם) זה הסנדווץ' הכי טוב שתאכלו אי פעם. ויש כמובן גם את האופציה המועדפת עליי לסנדוויץ' של בוקר חביתה. אווו כמה שאני אוהבת חביתה. לבד, עם עשבי תיבול, בצל, עגבניות שרי או כל תוספת אחרת שתעלה לכם בראש.
4. ירקות- בשבילי ירקות זה מצרך חובה בכל ארוחה אם, בתוך או ליד הסנדוויץ. אם זה ירקות חתוכים או סלט. תנסו פעם להוסיף קצת עלי בייבי לסנדוויץ' תאמינו לי זה מחולל פלאים!

סנדוויץ' סביח
מרכיבים:
פיתה קטנה מחיטה מלאה
ביצה קשה
פרוסת חציל קלויה בתנור
טחינה
בצל בסומק
פטרוזיליה
מעט רוקט
עמבה (לא חובה)
אריסה חריפה (לא חובה)
פיתה קטנה מחיטה מלאה
ביצה קשה
פרוסת חציל קלויה בתנור
טחינה
בצל בסומק
פטרוזיליה
מעט רוקט
עמבה (לא חובה)
אריסה חריפה (לא חובה)
חציל קלוי: מחממים תנור ל 200 מעלות. פורסים את החציל לרוחב לפרוסות עבות ומניחים בצורת מניפה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים מעט תרסיס שמן וזית ומפזרים מעט מלח גס. אופים בערך 20 דקות עד שהחציל משחים ובשרו רך
בצל בסומק: חותכים בצל לרצועות דקות. מפזרים בערך כפית סומק על כל בצל קטן ומעט מיץ לימון. מערבבים עד שהסומק ומיץ הלימון עוטפים את כל הבצל.
סביח:
מורחים מעט טחינה וחריף (אם רוצים) על שני צדי הפיתה. מניחים על צד אחד פרוסת חציל. פורסים את הביצה לפרוסות או לקוביות ומפזרים על החציל. מעל שמים מעט בצל בסומק מעט פטרוזיליה ובסוף עלה רוקט אחד קצוץ. מעל הכל מזגגים מעט טחינה ומעט עמבה.
מורחים מעט טחינה וחריף (אם רוצים) על שני צדי הפיתה. מניחים על צד אחד פרוסת חציל. פורסים את הביצה לפרוסות או לקוביות ומפזרים על החציל. מעל שמים מעט בצל בסומק מעט פטרוזיליה ובסוף עלה רוקט אחד קצוץ. מעל הכל מזגגים מעט טחינה ומעט עמבה.
מרכיבים:
2 פרוסות לחם דגנים מחיטה מלאה
גבינת פטה או בולגרית 5%
עגבנייה
בצל סגול
בזיליקום
שמן זית
גבינת פטה או בולגרית 5%
עגבנייה
בצל סגול
בזיליקום
שמן זית
הכנה:
מפוררים ומעט מורחים את הגבינה על הלחם. פורסים את העגבנייה לפרוסות דקות ומרוקנים ממנה את הגרעינים. מניחים על הגבינה פרוסות עגבנייה כמה טבעות בצל סגול ועלי בזיליקום. מעל הכול מזלפים מעט שמן זית.
מפוררים ומעט מורחים את הגבינה על הלחם. פורסים את העגבנייה לפרוסות דקות ומרוקנים ממנה את הגרעינים. מניחים על הגבינה פרוסות עגבנייה כמה טבעות בצל סגול ועלי בזיליקום. מעל הכול מזלפים מעט שמן זית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה