יום שבת, 29 באוגוסט 2015

עוגיות טחינה

טחינה זה ללא ספק אחד הדברים האהובים עליי בעולם! בתור אחת שמתנזרת ממוצרי חלב (מחזיקה מעמד כבר שבוע וחצי ווהוו!!) טחינה תופסת מקום נכבד בתפריט שלי.  במשך הרבה זמן ניסיתי למצוא את המתכון המושלם לעוגיות טחינה, לא פריכות ולא נימוחות מידי מתוקות במידה וכאלו שהטחינה בהן קיימת לא רק בשם. אחרי מסע חיפושים ארוך וממושך אני גאה לומר שמצאתי את המתכון המושלם, תוך חמש דקות יש לכם תבנית מלאה בעוגיות טחינה שמנות ויפות ולפני שתספיקו להכין קפה (למרות שאני מחסידי התה) כבר תמצאו את עצמכם מנשנשים איזה עוגייה או ארבע.














מבוסס על מתכון של מלכת האפייה עוגיונט עם שינויים והתאמות שלי:

מרכיבים:
1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא (אפשר גם משומשום טהור)
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח מלא
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל או 5 גרם סוכר וניל
25- 30 שקדים או אגוזי מלך שלמים (לא חובה אבל מוסיף עוד מרקם שמשדרג את העוגייה אפילו יותר)
לקישוט:
אבקת סוכר (לא חובה)
הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. בקערה אחת מערבבים את כל החומרים מלבד השקדים עד לקבלת עיסה אחידה. מגלגלים עיגולים בינוניים ובכל עיגול נותנים עם האגודל לחיצה קטנה. לאחר שמסיימים את כל העוגיות מניחים במרכזה של כל עוגייה שקד או אגוז. אופים 10-13 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין רכות במרכז. מצננים לגמרי ושומרים בצנצנת אטומה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה