ראש השנה, הוו ראש השנה... החג שנותן את שריקת הפתיחה לתקופת החגים, תקופת החופשים ואינספור הארוחות (שאת התוצאות שלהן מקבלים כמזכרת לשאר השנה) . ראש השנה מסמל בשבילי גם את תחילת סופו של הקיץ. עוד לא הספקתי למצמץ וכבר אמצע ספטמבר ובעוד רגע אצטרך להיפרד מהקיץ הקסום שלנו ולחזור להתכרבל במעיל הענקי שלי שקבור עמוק בתוך הארון. בדרך כלל החורף הוא העונה האהובה עליי, אבל בקיץ הזה היה משהו קסום שגרם לי לחבב ואפילו לאהוב את החום המטורף שאפיין את הקיץ השנה. אז למרות אשליית האובך והמעלות שבינתיים לא מפסיקות לטפס בסולם החום ,אני יודעת שהקיץ הגיע לסופו, ובקרוב אצטרך להיפרד גם מהפירות המדהימים שהקיץ מביא איתו ,בגלל זה החלטתי להכין סורבה מנגו ופסיפלורה, המתיקות של המנגו יחד עם החמיצות והרעננות של הפסיפלורה מתאימות בדיוק לעכשיו לפרידה מהקיץ מתוך שיא החום.
מרכיבים:
1 ק"ג מנגו
8 פסיפלורות בינוניות
2\1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (ייתכן ויהיה צורך בקצת יותר או פחות)
3 כפות מיץ לימון
הכנה:
קולפים וחותכים את המנגו לקוביות ומכניסים למקפיא עד שהם קופאים חלקית. אם המנגו קופא לגמרי מוציאים ומשאירים בערך 20 דקות בטמפרטורת החדר לפני השימוש. טוחנים במעבד מזון את המנגו. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לטחון. מוסיפים את מיץ התפוזים עד שמתקבל מרקם חלק ולא מאוד נוזלי. מוסיפים את הפסיפלורות ומערבבים (לא במעבד מזון!! אחרת כל גרעיני הפיספלורה ייטחנו וכל משחק המרקמים ילך לאיבוד). מעבירים לכלי פלסטיק או זכוכית עם מכסה ומכניסים למקפיא לשעתיים - שלוש. מוציאים מהמקפיא, מערבבים ומחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה הזו כל 60- 45 דקות במשך 5- 4 פעמים. לפני האכילה יש להוציא ל 4- 3 דקות.
מרכיבים:
1 ק"ג מנגו
8 פסיפלורות בינוניות
2\1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (ייתכן ויהיה צורך בקצת יותר או פחות)
3 כפות מיץ לימון
הכנה:
קולפים וחותכים את המנגו לקוביות ומכניסים למקפיא עד שהם קופאים חלקית. אם המנגו קופא לגמרי מוציאים ומשאירים בערך 20 דקות בטמפרטורת החדר לפני השימוש. טוחנים במעבד מזון את המנגו. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לטחון. מוסיפים את מיץ התפוזים עד שמתקבל מרקם חלק ולא מאוד נוזלי. מוסיפים את הפסיפלורות ומערבבים (לא במעבד מזון!! אחרת כל גרעיני הפיספלורה ייטחנו וכל משחק המרקמים ילך לאיבוד). מעבירים לכלי פלסטיק או זכוכית עם מכסה ומכניסים למקפיא לשעתיים - שלוש. מוציאים מהמקפיא, מערבבים ומחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה הזו כל 60- 45 דקות במשך 5- 4 פעמים. לפני האכילה יש להוציא ל 4- 3 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה