יום שלישי, 29 בספטמבר 2015

מאפינס דלעת ושוקולד צ'יפס

לכל אחד יש את ה"תחביב" שלו לפני השינה, יש את אלו שקוראים, יש שרואים טלוויזיה, יש שמציירים ויש שכותבים. התחביב שלי (שכבר הפך להפרעה קלה) הוא להסתכל בפינטרסט. בכל לילה לפני השינה אני שוכבת במיטה ובמשך חצי שעה אני פשוט מסתכלת בפינטרסט שלי. הפינטרסט, בקצרה זוהי רשת חברתית (גאונית ללא כל ספק!) המדמה לוח מודעות בה אנשים יכולים גם להעלות דברים ללוח שלהם וגם לסמן דברים שהם אוהבים "מלוחות" של אחרים.
אלו שכבר התנסו קצת ומכירים את הפינטרסט, יודעים ש90% מהמתכונים והרעיונות (הקשורים באוכל) המסתובבים שם קשורים לשוקולד צ'יפס או לחמאת בוטנים או לדלעת. לאחר חקירה, לאורכם ולרוחבם של המתכונים והפוסטים שם, החלטתי לשלב בין שנים מתוך שלושת הדברים שמאפיינים את הפינטרסט, והכנתי מאפינס דלעת ושוקולד צ'יפס בניחוח שמן זית. כן אני יודעת מה אתם אומרים עכשיו מה?! שוקולד ודלעת?? ומה הקשר שמן זית? אז כן, כן כן כן!! מדובר במאפינס שאפילו סרבנית ירקות ופירות כמו אחותי הקטנה אהבה.הדלעת הופכת להיות כמעט ניטרלית ומעניקה מרקם מגניב וביחד עם השוקולד צ'יפס זה
משתלב טוב. ולגבי שמן הזית... פשוט תכינו אותם וכבר תבינו על מה אני מדברת .







מאפינס דלעת ושוקולד צ'יפס בניחוח שמן זית-  12 יחידות
מצרכים:




1 כוס דלעת מבושלת ומעוכה
2 ביצים
2\1 כוס שמן זית
2\1 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
4\1 כפית ג'ינג'ר
1 כוס קמח מלא
2\1 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפות קוקוס טחון
2\1 כוס אגוזי מלך\ פקאן קצוצים גס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ (עדיפות לשוקולד עם 60% מוצקי קקאו ומעלה אבל זה משתנה לפי טעם אישי)
2 כפיות אבקת אפייה
2\1 כפית סודה לשתייה

הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות. מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות קטנות ומבשלים על שהיא רכה ונמעכת בקלות. מערבבים את כל החומרים הרטובים ביחד ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים קמח, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה וערבבים. מוסיפים את שאר התבלינים השוקולד והאגוזים ומאחדים. מחלקים לתבנית מאפינס ואופים בערך 15- 20 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים וכאשר נועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה